Blueberry pancakes

Blueberry pancakes à la Ihop

Wat ons betreft zijn deze blueberry pancakes de ideale start van het weekend. Het liefst eten we  iedere dag pannenkoeken bij het ontbijt. We serveren de blueberry pancakes met een lekkere blauwe bessen compote en mascarpone (in plaats van slagroom). Het is in ieder geval een feestelijke start van de dag.

Ihop pancakes

Wie wel eens in Amerika op vakantie is geweest is vast wel bekend met de Ihop. Hier scoor je de lekkerste ‘american pancakes‘. Je hebt  tientallen soorten op de kaart staan, dus de keuzestress is flink aanwezig. Vervolgens krijg je een bord met een grote stapel pancakes, geserveerd met slagroom oh yes, waar je rustig met z’n tweeën van kan eten. De porties in Amerika zijn toch altijd groter dan wij gewend zijn. Helaas hebben we geen Ihop in Nederland, dus maken we deze lekkere blueberry pancakes gewoon zelf. En het voordeel is dat je zelf kan bepalen hoe groot je portie wordt.

 

Blueberry pancakes
Nieuwsbrief icoon

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ja, dat wil ik!

Ingrediënten voor 10 st.

  • 160 gr bloem
  • 360 ml karnemelk
  • 1 ei
  • 25 gr gesmolten roomboter
  • 25 gr blauwe bessen
  • 2 tl bakpoeder
  • 1 el poedersuiker
  • Snuf zout
  • Boter om in te bakken

Blauwe bessen compote

  • 200 gr blauwe bessen (diepvries)
  • 1 el suiker
  • 2 tl maizena
  • 1 el water

Lekker met

  • Slagroom of
  • Mascarpone

Zo maak je het

  1. Meng in een kom de bloem, bakpoeder, zout en poedersuiker.

  2. Meng in een andere kom de karnemelk, het ei en de gesmolten roomboter.

  3. Mix de droge ingrediënten door de natte ingrediënten. Voeg de blauwe bessen toe aan het beslag.

  4. Verhit een klontje boter in een koekenpan en bak hierin de pancakes goudbruin.

  5. Doe de blauwe bessen samen met de suiker en een beetje water in een steelpannetje. Voeg de maizena en nog een scheutje water toe. Laat dit langzaam pruttelen op zacht vuur. Als de compote zacht is geworden, is het klaar.

    Serveer de blueberry pancakes met de compote en een toef slagroom of mascarpone.

Blueberry pancakes
Blueberry pancakes

Wat vind jij van dit recept?

4.7 (7 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven. Ze begint haar dag graag met een lekker ontbijt én een kop koffie, en ze kan de hele dag nadenken over wat er 's avonds op het menu staat.
More About Us

Dit recept bewaren?

Klik op ‘bewaar’ en sla het recept op in je lijst met favorieten.

Tags

Kinderrecepten Pannenkoeken Moederdag Vaderdag Vegetarische recepten Herfst recepten Lente recepten Winter recepten Zomer recepten Ontbijt

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in