clafoutis

Clafoutis met perzik

Soms heb je van die recepten die de hele tijd in je achterhoofd blijven spoken. Dat heb ik met Clafoutis. Ik werd er ook de hele tijd weer aan herinnerd, de foodblogs en de bladen staan er vol mee! En hoewel het helemaal niet moeilijk is om te maken, was het er gek genoeg nog nooit van gekomen! Tot nu, want ik heb ze eindelijk gemaakt. En ohhhh wat is het lekker! Ik had lekkere sappige perziken gekocht en die gebruikt in plaats van de kersen die in het recept genoemd werden! In principe kan je heel veel fruitsoorten gebruiken. Deze combinatie is echt om te smullen!

Ik vind een clafoutis wel iets hebben van een pannenkoek en ja daar ben ik dol op. Dus het was logisch dat ik dit nagerecht lekker zou vinden.

Ingrediënten voor 6 personen
2 à 3 perziken
2 eieren
150 gr bloem
50 gr suiker
350 ml melk
Iets zout
Boter om in te vetten
Poedersuiker

Bereidingswijze
Vet de schaaltjes, of 1 grote schaal, in met boter. Was de perziken en snij ze in partjes. Ik heb het velletje laten zitten voor de stevigheid.

Klop de eieren los in een grote kom. Voeg vervolgens de bloem, suiker en een snufje zout toe. Meng het geheel goed door elkaar.

Voeg beetje bij beetje de melk toe totdat er een egaal beslag ontstaat. Je kan het vergelijken met een dik pannenkoekenbeslag.

Giet het beslag in de vormpjes en leg de perzikpartjes in het beslag.

Bak de clafoutis in ongeveer 40 minuten af op 175 graden (hetelucht).

Serveer de clafoutis lauw warm en bestrooi deze met poedersuiker.

clafoutis

Nieuwsbrief icoon

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ja, dat wil ik!

Wat vind jij van dit recept?

3.4 (9 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven. Ze begint haar dag graag met een lekker ontbijt én een kop koffie, en ze kan de hele dag nadenken over wat er 's avonds op het menu staat.
More About Us

Dit recept bewaren?

Klik op ‘bewaar’ en sla het recept op in je lijst met favorieten.

Tags

Nagerecht

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in