Kebab recept

Lams kebab met hangop

Wie Topchef volgt, klinkt dit recept voor lams kebab waarschijnlijk bekend in de oren. Ik ben een trouwe volger van Cranenborg en Jaspers en als ik iets lekkers voorbij zie komen noteer ik snel het idee. De topclass ging deze keer over lamsvlees, er werd lams kebab van gemaakt met een sausje op basis van hangop. Het vlees wordt gegrild net zoals bij de shoarmaboer! Ik heb alleen geen spit gebruikt maar twee aardappelen met een ijzeren pen er tussen. Was een tip van chef Cranenborg!

Ingrediënten voor 2 personen
300 gr lamsvlees
1/2 tl korianderzaad
1/2 tl karweizaad
1 kruidnagel
1/2 tl komijn
3 witte peper korrels
1/2 tl venkelzaad
1 stukje foelie
1/2 tl paprikapoeder
1 sjalot
Peper en zout
Olijfolie

Saus
2 el hangop (recept)
1/2 teen knoflook
1 el peterselie
1 scheutje citroensap

Bereidingswijze
Snij het lamsvlees in gelijkmatige plakjes van ongeveer 3 x 4 cm.

Snipper de sjalot en maal deze samen met alle specerijen fijn in de vijzel. Voeg de olijfolie toe zodat een smeuïge marinade ontstaat.

Verdeel de marinade over het vlees en laat dit een half uur intrekken.

Neem een grote spies en rijg de stukken vlees er op. Leg de spies op twee verhogingen (bijvoorbeeld twee halve aardappelen) en grill het vlees op 200 graden in ongeveer 20 minuten gaar.

Bereidt in de tussentijd de saus, neem de hangop en voeg de gehakte peterselie toe. Pers de knoflook uit en voeg dit toe. Voeg tot slot een scheutje citroensap toe.

Serveer de lams kebab op een broodje met de saus.

Kebab recept

Nieuwsbrief icoon

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ja, dat wil ik!

Wat vind jij van dit recept?

5.0 (1 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven. Ze begint haar dag graag met een lekker ontbijt én een kop koffie, en ze kan de hele dag nadenken over wat er 's avonds op het menu staat.
More About Us

Dit recept bewaren?

Klik op ‘bewaar’ en sla het recept op in je lijst met favorieten.

Tags

Makkelijke recepten Midden Oosterse recepten Vlees recepten Hoofdgerecht

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in