Meringue hartjes
Zijn deze meringue hartjes niet leuk voor Valentijnsdag? Mierzoet, maar dat zijn deze knapperige schuimpjes ook. Wist je dat je 3 methodes hebt om zelf meringue te maken? De Italiaanse methode (dat is met suikersiroop), de Zwitserse methode (met twee keer zoveel suiker) en de Franse methode (koude methode). Dit recept is met deze laatste methode gemaakt, want dit is gewoon het makkelijkste en snelste meringue recept. Je hebt enkel eiwit, suiker en een portie geduld en liefde nodig. Moet lukken toch?
De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ja, dat wil ik!Ingrediënten voor 12 st.
- 90 gr eiwit ((2 eieren maat L))
- 90 gr fijne kristalsuiker
- 90 gr poedersuiker
- Klein drupje roze kleurstof
- 2 el sprinkles
- Snuf zout
Zo maak je het
Begin met het vetvrij maken van je kom en mixer. Dit doe je het beste met een beetje citroensap.
Scheid de eieren en zorg ervoor dat er echt geen drupje eigeel bij het eiwit zit. Klop de eiwitten op een hoge stand half stijf. Voeg dan lepel voor lepel de fijne kristalsuiker en de poedersuiker toe. Blijf net zo lang mixen totdat je een mooi glanzend dik schuim hebt. Je moet de kom op zijn kop kunnen houden. Dit duurt ongeveer 5 tot 8 minuten.
Verwarm de oven voor op 100 graden (boven- en onderwarmte).
Doe een drupje kleurstof bij het eiwit en meng het met een spatel door elkaar. Vul een spuitzak (met een spuitmondje met kartelrandje bijv. 1M) met het schuim. Spuit nu 2 halve hartjes tegen elkaar aan. Je kan ook gewoon toefjes spuiten natuurlijk.
Strooi wat sprinkles over de merengue. Laat de schuimpjes ongeveer 2 uur drogen in de voorverwarmde oven. Zet daarna de deur op een kier en laat de schuimpjes afkoelen. Je kan ze het beste in een koektrommel bewaren.
Dit recept bewaren?
Klik op ‘bewaar’ en sla het recept op in je lijst met favorieten.
Maak een GRATIS account aan op Uit Paulines Keuken en geniet van vele extra’s:
- Sla je favoriete recepten op en organiseer ze op je persoonlijke borden;
- Voeg notitie’s toe aan je bewaarde recepten;
- Stel je eigen weekmenu’s samen, afgesteld op jouw smaak;
- Vul je profiel aan met persoonlijke gegevens om content te bekijken die speciaal voor jou is geselecteerd.