Review Le Pain Quotidien Het Boek
Ik ken Le Pain Quotidien vooral nog uit mijn tijd dat ik in Brussel woonde. Als ik in mijn vrije uurtjes de stad op zocht ging ik hier vaak lunchen. Inmiddels zijn er meer dan 160 winkels over de hele wereld, waarvan 4 in Amsterdam.
De oprichter van Le Pain Quotidien is Alain Coumont, deze hotello is opgegroeid met het zelf maken van brood. Zijn eerste winkel opende hij in 1990 in Brussel, misschien wel de winkel waar ik altijd kwam.
Nu 13 jaar later ligt zijn 1e gelijknamige boek in de winkels. In het boek vind je meer dan 100 recepten voor broodjes, ontbijt, soepen, salades, tartines en zoetigheid. Precies de dingen die je ook in de winkel kunt krijgen. Alain deelt met liefde zijn succes recepten met ons, alles samen delen is ook de filosofie achter Le Pain Quotidien.
Het boek begint met mijn favoriete hoofdstuk brood. Er wordt uitgelegd hoe je een zuurdesem starter maakt en hoe je fougasse bereidt. In het ontbijt hoofdstuk vind je lekkere jams en boekweit pannenkoekjes. Ik dacht dat Tartines kleine taartjes waren, maar dit blijken belegde boterhammen te zijn. In het boek staan lekkkere combi’s zoals asperges en ricotta en walnoten en camembert. Het boek eindigt met een reeks zoete recepten zoals een ganache taart en granita.
De recepten zijn fijn en niet moeilijk. Goed te doen voor iedereen. De meeste ingrediënten kan je gewoon in de supermarkt kopen. De fotografie spreekt mij niet zo aan, ik hou van simpele frisse foto’s, maar in dit boek is het iets te simpel, af een toe een vorkje of leuk bakje zou wonderen doen. Ook is de achtergrond keuze vrij donker en dit haalt het gerecht niet naar boven.
Ben je fan van Le Pain Quotidien en op zoek naar inspiratie voor de lunch, dan is dit een fijn boek. Voor mij persoonlijk is het geen musthave, al draag ik wel warme herinneringen naar Le Pain in Brussel
Titel: Le Pain Quotidien
Auteur: Alain Coumont
Uitgeverij: Veltman Uitgevers
Prijs: € 19,99
Maak een GRATIS account aan op Uit Paulines Keuken en geniet van vele extra’s:
- Sla je favoriete recepten op en organiseer ze op je persoonlijke borden;
- Voeg notitie’s toe aan je bewaarde recepten;
- Stel je eigen weekmenu’s samen, afgesteld op jouw smaak;
- Vul je profiel aan met persoonlijke gegevens om content te bekijken die speciaal voor jou is geselecteerd.