Shaslick van de bbq
De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ja, dat wil ik!Ingrediënten voor 8 st.
- 600 gr varkenshaas
- 380 gr rookspek (een stukje )
- 0,5 ui
- 2 rode uien
- 2 tenen knoflook
- 4 paprika's (groen, oranje, geel, rood)
- 2 el tomatenpuree
- 50 ml KIKKOMAN sojasaus
- 2 tl bruine basterdsuiker
- 1,5 tl gerookt paprikapoeder
- 2 tl gedroogde oregano
- 4 platbroodjes
- olijfolie
- Peper en zout
Lekker met
- Knoflook yoghurtsaus (recept)
- Platbrood
Materiaal
- 8 metalen spiesen
Zo maak je het
Pel de (gewone) ui en knoflook en hak beiden fijn. Verhit een scheutje (olijf)olie in een koekenpan en fruit de ui en knoflook 1-2 minuten. Roer de tomatenpuree en bruine basterdsuiker er door en bak 1 minuut mee. Schenk de sojasaus en 100 milliliter water erbij en roer de gerookte paprikapoeder en gedroogde oregano er door. Laat 1-2 minuten zachtjes koken. Breng op smaak met peper en zout. Laat de marinade afkoelen tot kamertemperatuur.
Snijd de varkenshaas in blokjes van 2 cm. Leg ze in een schaal, schenk de marinade over het vlees en schep goed om. Laat de varkenshaas tenminste 2-3 uur, maar het liefste 6-12 uur marineren.
Haal de zaadlijsten uit de paprika’s, en snijd ze in stukjes van 2 cm, snijd het spek in plakjes van 1 cm dik en 2 cm breed. Pel de rode uien en snijd ze in kwarten, haal de partjes los van elkaar. Rijg het vlees, paprika, spek en rode ui om en om op een spies. Maak in totaal 8 spiesen.
Grill de shaslick spiezen op de bbq in 8-10 minuten of tot het vlees gaar is. Serveer met frisse knoflook yoghurtsaus en platbrood.
Dit bericht is in samenwerking met KIKKOMAN, lees mijn disclaimer.
Dit recept bewaren?
Klik op ‘bewaar’ en sla het recept op in je lijst met favorieten.
Maak een GRATIS account aan op Uit Paulines Keuken en geniet van vele extra’s:
- Sla je favoriete recepten op en organiseer ze op je persoonlijke borden;
- Voeg notitie’s toe aan je bewaarde recepten;
- Stel je eigen weekmenu’s samen, afgesteld op jouw smaak;
- Vul je profiel aan met persoonlijke gegevens om content te bekijken die speciaal voor jou is geselecteerd.