Zoete aardappel chips met parmezaan

Oh jongens, ik heb weer zo’n lekker weekendreceptje voor jullie! Ik heb Zoete aardappel chips met Parmezaan gemaakt. Uit de oven! Nee, hier komt geen frituurpan aan te pas. Als je ze in de frituur maakt, worden ze wel iets krokanter waarschijnlijk, maar ik maakte ze in de oven. Net wat gezonder. Zo’n portie zelfgemaakte zoete aardappel chips is ook een stuk gezonder dan de chips uit een zak. Hier kun je rustig een handjevol van opeten, zonder schuldgevoel. Ik hou vooral van hartig snacken. Ik haal daarom geen chips meer in huis, omdat ik het niet kan weerstaan. En je kunt het net zo goed zelf maken. Bovendien is dat ook heel leuk om te doen!

Ik heb zoete aardappel gebruikt om deze homemade chips te maken, maar je kunt natuurlijk ook gewone aardappelen gebruiken. Ik heb de zoete aardappel chips op smaak gebracht met Parmezaan en wat kruiden. Heel simpel eigenlijk! Erbij serveer ik een yoghurtdip, lekker licht en fris! Ik had nog nooit eerder zelf chips gemaakt. En ik moet stiekem bekennen dat mijn eerste lading zoete aardappel chips aangebrand was. Ik had de oven net iets te heet gezet. Maar gelukkig had ik nog over en kon ik een tweede en derde lading maken. Iedere oven werkt anders, dus hou de chips in de tussentijd in de gaten. En verder is het eigenlijk supereasy. Het zoetige van de aardappel en het zoutige Parmezaan is een goede combi. De frisse yoghurtdip maakt het helemaal af. Wat mij betreft de perfecte vrijdagavond snack!

Ingrediënten
2 zoete aardappelen
2 el geraspte parmezaan
1 el gehakte peterselie
Peper en zout

Voor de dip:
3 el Griekse yoghurt
1 knoflookteen
2 tl gehakte peterselie
1 tl dille

Zo maak je het
Was de zoete aardappelen. Snijd de zoete aardappelen in dunne plakjes met een mandoline. Heb je geen mandoline? Gebruik dan een kaasschaaf of dunschiller.

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius (hetelucht).

Leg de plakjes aardappel op een bakplaat zonder bakpapier. Nog beter is een rooster. Strooi de Parmezaan en wat peper en zout eroverheen.

Heb je hele dunne plakjes? Bak ze dan in 12 – 14 minuten krokant worden in de oven. Op de helft van de baktijd keer je de chips om. Heb je wat dikkere plakjes gesneden? Hou dan 2x tien minuten aan.

Je kan de plakje ook frituren in een laagje zonnebloemolie op 180 graden. Laat ze vervolgens uitlekken op keukenpapier.

Laat de chips afkoelen en garneer met wat vers gehakte peterselie. Maak in de tussentijd een lekkere yoghurtdip om bij de zoete aardappel chips te serveren. Meng 2 el Griekse yoghurt met de knoflook en de peterselie en garneer met wat dille.

Zoete aardappel chips

 

Nieuwsbrief icoon

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ja, dat wil ik!

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven. Ze begint haar dag graag met een lekker ontbijt én een kop koffie, en ze kan de hele dag nadenken over wat er 's avonds op het menu staat.
More About Us

Dit recept bewaren?

Klik op ‘bewaar’ en sla het recept op in je lijst met favorieten.

Tags

Zoete aardappel Hollandse recepten Glutenvrije recepten Koningsdag Oven Vegetarische recepten Herfst recepten Lente recepten Winter recepten Zomer recepten Borrelhapjes

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in