Mango ijsjes met yoghurt
Gezonde mango ijsjes! Klinkt als te mooi om waar te zijn. Is het niet? Deze mango yoghurt ijsjes zijn best wel gezond, maar vooral heel lekker en heel makkelijk om te maken. Ook leuk om met de kinderen te doen. Wij hebben een ZOKU ijsjesmaker gebruikt voor dit recept, maar een paar uurtjes in de vriezer kan ook. Heb je de smaak te pakken? Bekijk ook eens onze andere ijsrecepten.
De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ja, dat wil ik!Ingrediënten voor 6 st.
- 1 ltr vanille yoghurt
- 1 rijpe mango
- Scheutje water
Materialen
- ZOKU ijsmaker of
- IJsvormpjes
Zo maak je het
Schil de mango en snijd deze in grove stukken. Pureer de mango samen met een scheutje water glad met een staafmixer. Het water maakt het iets vloeibaarder en dus beter schenkbaar.
Haal je ZOKU uit de vriezer. Giet een scheutje van de vanille yoghurt in de popsicle maker. Dit kunnen dus ook plastic vormpjes zijn. Zorg dat je ongeveer één derde van de mold vult met de yoghurt.
Schenk hierop een laagje mango puree. Tot ongeveer tweederde van het vormpje. Vul de ZOKU dan tot de rand met de vanille yoghurt. Steek het stokje erin in wacht een minuut of 7. Totdat het ijsje uitgehard is. Heb je een plastic ijsjeshouder, zet de ijsjes dan een nachtje in de vriezer.
Haal de mango ijsjes uit de ZOKU en serveer meteen. Of bewaar ze tot gebruik in wat bakpapier in de vriezer.
Dit recept bewaren?
Klik op ‘bewaar’ en sla het recept op in je lijst met favorieten.
Maak een GRATIS account aan op Uit Paulines Keuken en geniet van vele extra’s:
- Sla je favoriete recepten op en organiseer ze op je persoonlijke borden;
- Voeg notitie’s toe aan je bewaarde recepten;
- Stel je eigen weekmenu’s samen, afgesteld op jouw smaak;
- Vul je profiel aan met persoonlijke gegevens om content te bekijken die speciaal voor jou is geselecteerd.