Redactie
Redactie Dessertrecepten 2 aug 2012
Leestijd: 1 minuut

Snel zomers aardbeientoetje

Dit snelle zomerse aardbeientoetje komt van de fijne blog MadeByEllen.com. Een echte aanrader; want deze dame maakt verukkelijke gerechten met verse ingrediënten en een flinke dot joie de vivre.

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Leg de aardbeien in een schaal en schenk de amaretto likeur er overheen.

Snijd aan alle kanten van het bladerdeeg 1 cm af en plak deze bovenop de randen. Op deze manier creëer je de zijkanten van het bakje. Druk zachtjes aan. Leg het bladerdeeg op bakpapier en plaats op een ovenplaat.

Prik gaatjes in de bodem van het bladerdeeg om opzetten te voorkomen. Plaats de ovenplaat voor ongeveer 15 minuten in de oven en laat daarna afkoelen. Klop de slagroom en schenk de honing erdoor.

Wanneer de bladerdeeg bakjes zijn afgekoeld kun je de slagroom erin scheppen. Als de bodem van de bakjes toch een beetje omhoog zijn gekomen kun je deze met een vork een beetje indrukken.

Laat de aardbeien uitlekken en verdeel deze over de vier bladerdeeg bakjes. Verdeel de fijngehakte amandelen over de aardbeien en maak het af door een beetje poedersuiker over de bakjes te strooien.

Lees meer recepten op MadeByEllen.com.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.