Redactie
Redactie Diner 27 jun 2013
Leestijd: 1 minuut

Vongole in tomatensaus

We love vongole. In dit recept worden verse vongole (venusschelpen) gebruikt, en bereid met witte wijn en tomaten. Lekker om te serveren met spaghetti. 

Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking in ruim gezouten water.

Hak de peterselie fijn. Doe de witte wijn, gezeefde tomaten (eventueel de grote stukken tomaat wat fijner gehakt), knoflook en vongole in een grote pan en zet op matig vuur. Doe de deksel erop.

Breng het geheel aan de kook en zet daarna terug op een lager vuurtje, en laat ongeveer 3-4 minuten sudderen. Hussel de pan voorzichtig met de deksel er goed op, om te zorgen dat de schelpjes open gaan.

Doe alle geopende schelpjes in een kom en gooi de dichte schelpjes weg.

Zet de pan met de saus terug op het fornuis, op laag vuur, zo’n 5 minuten lang. Breek de stukjes tomaat met een spatel eventueel een beetje los. Voeg het citroensap en de peterselie toe aan de saus en doe de schelpjes terug erbij in de pan. Serveer met de gekookte spaghetti.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.