Redactie
Redactie Recepten 21 okt 2014
Leestijd: 1 minuut

Zelf soepstengels maken van bladerdeeg

In Italië staan grissini (soepstengsels) standaard op tafel, soms met een schaaltje olijfolie en wat grof zeezout. Een simpele snack die je ook heerlijk zelf kunt maken.

Omdat de klassieke grissini soepstengels niet binnen een handomdraai klaar zijn, bedachten we onze eigen variant van bladerdeeg. Net zo lekker, wel zo makkelijk!

Verwarm je oven voor op 200 graden en bedek een bakplaat met bakpapier.

Rol het bladerdeeg uit op een plank (nog niet de bakplaat!) en snijd in lange, gelijke stroken van ongeveer anderhalve centimeter breed. Leg ze nu voorzichtig op de bakplaat, maar zorg dat er minstens één centimeter ruimte tussen zit.

Kluts het ei los met de melk en prik met een vork gaatjes in het deeg. Bestrijk lichtjes met een kwastje met het melkmengsel.

Top het deeg met je favoriete gedroogde kruiden, kaas en sesamzaadjes, maar pas op dat je niet teveel gebruikt. Je kunt ervoor kiezen om de toppings met elkaar te mixen, of verschillende stengels te maken. Breng eventueel extra op smaak met zout en peper.

Bak de soepstengels 10 tot 15 minuten tot ze goudbruin kleuren en mooi stevig zijn. Laat afkoelen en serveer in een bakje, op een plank of omwikkel ze met Parmaham. Lekker bij een kom soep of met een tapenade.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.