Nage met kip

Ga op culinaire ontdekking doorheen de historische binnenstad tijdens 'Gent Smaakt'

Ga op culinaire ontdekking doorheen de historische binnenstad tijdens 'Gent Smaakt'

Ingrediënten

persoon personen Even geduld...
4 kippenbouten
2 preiwitten in julienne
1 witte selder in julienne
4 wortels in julienne
4 sjalotten in plakjes
0,5 citroen (sap)
50 g boter
0,5 l groentebouillon
0,5 l kippenbouillon
2 dl room
3 g kerriepoeder
naar smaak peper - zeezout

Bereiden:

Bak de kip en sjalot aan in de boter. Kruid met peper en zeezout. Voeg de groenten toe. Bestrooi met kerriepoeder en blus met de bouillons. Laat met het deksel op de pan ca. 30 min. stoven.

Haal de bouten uit de pan. Werk af met de room, citroensap, peper en zout.

Serveren:

Presenteer in een diep bord met rijst, pasta of gekookte aardappel.

Inspiratie & blog