Oosterse wok van varkensvlees

Ga op culinaire ontdekking doorheen de historische binnenstad tijdens 'Gent Smaakt'

Ga op culinaire ontdekking doorheen de historische binnenstad tijdens 'Gent Smaakt'

Ingrediënten

persoon personen Even geduld...
400 g varkensfilet, in reepjes
250 g eiernoedels
6 cm gember
2 el Chinese pruimensaus
50 ml water
100 g oesterzwammen
75 g sojascheuten
6 stengels lente-ui
2 el wok-olie
2 el sojasaus
2 limoenen, het sap

bereiden:

Kook de eiernoedels volgens de gebruiksaanwijzing al dente. Snij de gember in fijne stukjes.

Verhit wokolie in een wok en roerbak de gember en het vlees tot het bruin ziet. Voeg de pruimensaus, het water en de gesneden lente-ui toe. Laat alles afgedekt 5 min. zachtjes sudderen. Voeg dan de oesterzwammen en sojascheuten toe.

werk af:

Breng op smaak met sojasaus en limoensap. Serveer met eiernoedels.



Inspiratie & blog