Broodje biefstuk

Bak erop los met Sarahs heerlijke recepten en zoete tips & tricks in Sarah's Sweet Table!

Bak erop los met Sarahs heerlijke recepten en zoete tips & tricks in Sarah's Sweet Table!

Ingrediënten

persoon personen Even geduld...
300 g biefstuk
4 witte knapperige broodjes
75 g roomboter
2 el arachideolie
0,5 ui, in kwart ringen
0,5 paprika, in reepjes
4 grote champignons, in plakjes
1 el Worcestershiresauce
3 druppels tabasco
1 tl gedroogde tijm
0,5 tl knoflookpoeder
4 blaadjes ijsbergsla
peper van de molen - zout

Bereiden:

Meng 50 g boter met flink wat versgemalen zwarte peper.

Dep de biefstuk droog met keukenpapier en bestrooi met peper en zout. Verhit de rest van de boter samen met 1 eetlepel olie in een pan. Bak de biefstuk zodra het schuim is weggetrokken 1 minuut op een zeer hoog vuur aan beide kanten. Draai het vuur lager en laat nog 5 minuten verder bakken, draai regelmatig om. Wikkel het vlees in aluminiumfolie en laat even rusten.

Verhit de rest van de olie en bak in 5 minuten de uien en paprika glazig. Doe de champignons erbij en roerbak tot ze net zacht zijn. Voeg de worcestershiresauce, tabasco, tijm en knoflookpoeder toe en stoof de groenten in 5 minuten gaar.

Serveren:

Snijd de biefstuk in plakken. Bestrijk de broodjes met de peper boter en leg er de blaadjes sla, biefstuk en groenten op.

©kayotickitchen.com

Inspiratie & blog