Bruschetta met gandaham en quinoasalade

Een recept van Chiara van Emrik, zoals gezien in De Dagschotel

Bak erop los met Sarahs heerlijke recepten en zoete tips & tricks in Sarah's Sweet Table!

Bak erop los met Sarahs heerlijke recepten en zoete tips & tricks in Sarah's Sweet Table!

Ingrediënten

persoon personen Even geduld...
150 g quinoa
150 ml olijfolie + wat extra om te bakken
1 handje verse basilicumblaadjes
1 teentje look, gepeld
2 dikke sneden wit boerenbrood, versneden in grote plakken
1 kleine courgette, overlangs in dunne plakken
100 g Ganda-ham
1 bolletje mozzarella, in plakjes
peper - zout
1 rode ui, in fijne halve ringen
0,5 komkommer, in blokjes
1 handje kerstomaten, gehalveerd
2 el opgelegde paprika, in kleine blokjes
1 klein busseltje bladpeterselie, grof gehakt
1 klein handje munt- & korianderblaadjes, fijngehakt

bereiden:

Kook de quinoa gaar in licht gezouten water volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Giet af en voeg een scheut olijfolie toe zodat de graantjes niet aan elkaar gaan kleven.

Verwarm de oven voor op 180°.

Doe de basilicumblaadjes en het teentje look in de olijfolie. Kruid af met peper en zout. Mix glad.

Bestrijk het brood langs beide kanten met basilicumolie. Bak krokant in de pan met een extra scheutje olijfolie.

Haal het brood uit de pan en leg in een vuurvaste schaal. Bak de plakjes courgette goudbruin in dezelfde pan met een extra scheut olijfolie.

Beleg de sneetjes brood met de plakjes courgette. Werk af met Ganda-ham en mozzarella. Kruid af met peper en een extra lepeltje basilicumolie.

Bak de broodjes 5 à 10 minuten af in de oven, tot de kaas gesmolten is.

Stoof de rode ui gaar in voldoende olijfolie. Doe de gebakken ui in een grote mengkom. Voeg de komkommer, kerstomaten, paprika en groene kruiden toe. Meng met de quinoa. Kruid af met peper en zout.

serveren:

Haal de bruschetta uit de oven en serveer samen met de quinoasalade.



Inspiratie & blog