Carpaccio van tonijn

Een recept van Peppe Giacomazza, zoals gezien in Passe-vite

Ga op culinaire ontdekking doorheen de historische binnenstad tijdens 'Gent Smaakt'

Ga op culinaire ontdekking doorheen de historische binnenstad tijdens 'Gent Smaakt'

Ingrediënten

Even geduld...
150 gr verse tonijn
1/2 limoen, de zeste
1 tl bieslook, fijngehakt
1/4 rode ui, fijngesnipperd
1 kl zwarte olijven, in stukjes gehakt
1 el tomatenpassata (met 1 gelatineblad er in opgelost)
enkele blaadjes basilicum
olijfolie
peper - zout

Bereiden:

Snij dunne plakjes van de verse tonijn. Kruid met peper en zout, overgiet met een scheutje olijfolie en rasp er wat zeste van limoen over.

Bestrooi met fijngehakte bieslook, fijngesnipperde rode ui , zwarte olijven en verse basilicumpesto.

Serveren:

Werk af met de tomatenpassata en enkele blaadjes verse basilicum. 

 

Inspiratie & blog