Couscous Royale

Maak van je paasbrunch een feest met een gigantisch aanbod aan heerlijke recepten!

Maak van je paasbrunch een feest met een gigantisch aanbod aan heerlijke recepten!

Ingrediënten

persoon personen Even geduld...
500 g couscous
1 courgette in plakjes
1 ui in halve ringen
1 grote wortel in dunne plakjes
1 rode paprika in dunne reepjes
75 g witte kool in dunne reepjes
75 g doperwten (uit de diepvries)
2 rijpe tomaten in stukjes
1 klein bosje fijngehakte platte peterselie
1 citroen (sap)
750 ml groentebouillon
3 el olijfolie
1 tl kerriepoeder
1 tl garam masala

Bereiden:

Doe de couscous in een grote kom en giet er de kokende groentebouillon bij (houd een paar lepels apart voor straks bij de groenten). Dek de kom af met plastic folie en laat staan.

Verhit 2 eetlepels olie en roerbak hierin de plakjes wortel. Voeg de paprikareepjes toe en bak een minuut mee. Voeg de courgette en ui toe en bak 2 minuten mee. Blijf de groenten steeds omroeren. Voeg de kool reepjes en doperwten toe en roerbak alles nogmaals 2 minuten. Doe de kruiden erbij, laat 1 minuut meebakken en voeg de lepels bouillon die je apart gehouden hebt toe. Kruid af met peper en zout en stoof de groenten op hoog vuur in ca. 5 minuten gaar.

Giet een eetlepel olie bij de couscous en roer goed door. Knijp de citroen erboven uit en roer de peterselie erdoor. Leg de couscous op een groot bord en lepel de groenten met het kookvocht er bovenop.

©kayotickitchen.com

Inspiratie & blog