Gegrilde sardientjes met salsa van tomaat

Een recept van Michaël Vrijmoed, zoals gezien in Urban Barbecue

Ga op culinaire ontdekking doorheen de historische binnenstad tijdens 'Gent Smaakt'

Ga op culinaire ontdekking doorheen de historische binnenstad tijdens 'Gent Smaakt'

Ingrediënten

persoon personen Even geduld...
1 tomaat, in blokjes
0,5 sjalot, fijngehakt
1 el pijnboompitten, licht geroosterd en fijngehakt
1 el zwarte olijven zonder pit, fijngehakt
1 kl gekonfijte citroen
1 takje dragon, fijngehakt
1 el olijfolie
1 tl sojasaus
snuifje peper

Bereiden:

Meng alle ingrediënten voor de salsa van tomaat.

Kruid de sardientjes met peper en zout. Haal ze kort door de bloem. Vet de barbecuerooster in met een beetje olijfolie en grill vervolgens de sardientjes kort.

Serveren:

Schik de sardientjes mooi op een bord. Lepel er de salsa van tomaat over. Werk af met een snuifje fleur de sel. 

Inspiratie & blog