Gemarineerde zeebaars met avocado en venkel

Een recept van Michaël Vrijmoed, zoals gezien in De Dagschotel

Win een special package voor 'Antwerpen Proeft'

Win een special package voor 'Antwerpen Proeft'

Ingrediënten

persoon personen Even geduld...
0,5 venkel
1 avocado
0,5 limoen, het sap en de zeste
2 zeebaarsfilets
1 potje foreleitjes
enkele blaadjes koriander
peper - zout
olijfolie
2 el olijfolie
1 el sojasaus
1 tl appelazijn
1 kl merin
0,5 limoen, het sap en de zeste
0,5 tl geraspte gember
0,5 granny smith, in fijne blokjes
enkele blaadjes koriander, fijngesneden
peper

bereiden:

Meng alle ingrediënten voor de vinaigrette onder mekaar.

Schil de avocado, verwijder de pit en snij in reepjes. Kruid met peper, zout, olijfolie, het sap en de zeste van een halve limoen.

 Snij de venkel in dunne reepjes. Breng op smaak met limoensap, olijfolie, peper en zout.

Verwijder het vel van de zeebaarsfilets en snij de vis vervolgens in dunne plakjes. Kruid met peper, zout, en limoenzeste. Overgiet met de vinaigrette.

serveren:

Dresseer de avocadoreepjes mooi bovenop de plakjes zeebaars . Werk af met de venkel,  foreleitjes en enkele fijngesnipperde blaadjes koriander. 

 



Inspiratie & blog