Gestoomde kabeljauw met citroensaus

Laat je smaakpupillen de vrije loop tijdens het meerdaagse culinaire foodfestival 'Antwerpen Proeft'

Laat je smaakpupillen de vrije loop tijdens het meerdaagse culinaire foodfestival 'Antwerpen Proeft'

Ingrediënten

persoon personen Even geduld...
4 kabeljauwhaasjes (ca. 150g/stuk)
500 g jonge spinazie
1 paksoi
5 cl water
0,5 blokje visbouillon
10 cl room
2 citroenen
3 eieren
1 takje dille
peper - zout - nootmuskaat

bereiden:

Snijd de paksoi en de spinazie in repen en leg in een stoommandje. Kruid de kabeljauw met peper en zout en leg bij in het stoommandje. Laat 8 minuten stomen.

Breng het water aan de kook met het bouillonblokje, de room en het sap van 1 citroen. Breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout. Klop de eierdooiers los en roer, van het vuur, door de saus.

serveren:

Leg de groenten en vis op borden en lepel er saus rond. Versier de vis met een schijfje citroen en wat dille. Serveer met gestoomde aardappelen.

 

Inspiratie & blog