Geroosterde maïskolven met ansjovis en radicchio

Laat je smaakpupillen de vrije loop tijdens het meerdaagse culinaire foodfestival 'Antwerpen Proeft'

Laat je smaakpupillen de vrije loop tijdens het meerdaagse culinaire foodfestival 'Antwerpen Proeft'

Ingrediënten

persoon personen Even geduld...
4 maïskolven
1 kleine radicchio
70 gr zachte boter
8 à 10 ansjovisfilets op olie
1 citroen, het sap
versgemalen peper

Bereiden: 

Laat de maïskolven met het loof er aan een uur ondergedompeld in water liggen. Droog ze vervolgens af met keukenpapier. 

Stamp de ansjovis fijn in een vijzel. 

Meng de zachte boter met de puree van ansjovis tot een glad mengsel. Breng op smaak met peper en citroensap. 

Trek het blad van de maïskolven voorzichtig open en bestrijk de kolven met het botermengsel. Sluit hierna de bladeren terug. 

Wikkel de maïskolven in een dubbelgevouwen stuk aluminiumfolie voor op de barbecue. Rooster ze 20 à 30 minuten boven de hete houtskool - of 15 à 20 minuten zonder aluminiumfolie - in een voorverwarmde oven van 200 graden. 

Serveren:

Serveer de kolven meteen mijn fijngesneden radiccio sla. 

Inspiratie & blog