Gevulde avocado met kip & mango

Trek eropuit en ontdek de bloesemkriebels in het B(l)oeiend Hageland

Trek eropuit en ontdek de bloesemkriebels in het B(l)oeiend Hageland

Ingrediënten

persoon personen Even geduld...
450 gr kipfilet
2 avocado's
1 mango
1 limoen, het sap
1 rode chilipeper, fijngehakt
2 el gehakte koriander
1 dl arachideolie
2 el honing
peper - zout

Bereiden: 

Maak een mix van de olie, de honing en de fijngehakte chilipeper. Kruid met peper en zout. Laat hierin de kippenreepjes marineren. 

Snij de avocado's in de lengte in twee. Verwijder de pit en schil en strijk in met limoensap. Kruid met versgemalen peper en zout. 

Snij de mango in fijne plakjes. Overgiet met het limoensap en meng met de gehakte koriander. 

Laat de kippenreepjes goed uitlekken en bak goudbruin. 

Vul de holte van de halve avocado's met plakjes mango en de gebakken kip. 

Serveren:

Serveer met enkele takjes koriander, limoen en brood. 

Uit het boek "Klaar in 20 minuten"

Klaar in 20 minuten is HET ideale kookboek met 100 recepten die voldoen aan dé belangrijkste vereisten voor de easy-going kok van vandaag: Klaar in minder dan 20 minuten met maximum 7 ingrediënten.

Lees meer over Klaar in 20 minuten

Inspiratie & blog