Goudbrasem met aardappel-linzenpuree

Trek eropuit en ontdek de bloesemkriebels in het B(l)oeiend Hageland

Trek eropuit en ontdek de bloesemkriebels in het B(l)oeiend Hageland

Ingrediënten

persoon personen Even geduld...
600 g goudbarsemfilet (met vel)
800 g bloemige aardappelen
250 g rode linzen
1 teentje look
0,5 sinaasappel
2 laurierblaadjes
6 el yoghurt
400 ml visbouillon
6 el boter
1 el kerriepoeder
peper - zout

bereiden:

Schil de aardappelen en snijd in kleine stukjes. Pel de knoflook.

Haal de schil van de appelsien, pers hem en hou het sap apart. Spoel de linzen af.

Breng de aardappelen en de linzen in wat water aan de kook met één laurierblad, een teentje knoflook, appelsienschil en zout. Hou afgedekt tot de aardappelen gaar zijn. Verwijder het laurierblad en de appelsienschil.

Stamp de aardappelen met de linzen en yoghurt fijn. Laat nog even opwarmen en breng op smaak met versgemalen peper en zout.

Breng de visbouillon met een laurierblad, het sinaasappelsap, de kerriepoeder en peper aan de kook. Haal van het vuur, voeg er de koude boter aan toe. Meng goed. Laat hierin de vis kort pocheren.

serveren:

Serveer de linzenpuree met de vis en het pocheervocht als saus. Werk af met takje groen en gekookte linzen.



Inspiratie & blog