Griesmeelpudding met veenbessencompote

Creëer onvergetelijke, gezellige momenten rond de tafel met het nieuwe njam!-boek

Creëer onvergetelijke, gezellige momenten rond de tafel met het nieuwe njam!-boek

Ingrediënten

persoon personen Even geduld...
200 g cranberry's
100 g suiker
1 sinaasappel
1 el gehakte gember
1 l melk
1 citroen, de geraspte schil
100 g rijstgriesmeel
60 g rietsuiker
1 vanillestokje
1 snuifje zeezout

Bereiden:

Was de sinaasappel goed en rasp de schil eraf. Pers de sinaasappel uit.

Breng geraspte schil, sap, suiker en cranberry’s in een pan aan de kook en laat op een zacht vuurtje 2 min. doorkoken. Roer er de gember doorheen en laat de compote afkoelen.

Breng de melk met citroenschil en zout aan de kook. Vermeng rijstgriesmeel met de suiker en strooi dit vlug in de melk. Roer de pap tot deze kookt en laat hem in +- 5 min. roerend gaar en gebonden worden.

Serveren:

Serveer met de veenbessencompote.

Inspiratie & blog