Groene salade met dragonmayonaise

Een recept van Michaël Vrijmoed, zoals gezien in Urban Barbecue

Laat je smaakpupillen de vrije loop tijdens het meerdaagse culinaire foodfestival 'Antwerpen Proeft'

Laat je smaakpupillen de vrije loop tijdens het meerdaagse culinaire foodfestival 'Antwerpen Proeft'

Ingrediënten

persoon personen Even geduld...
1 kropsla
0,5 krop frisé
1 sjalot, fijngehakt
1 el kervel, fijngehakt
3 radijsjes, in fijne plakjes
1 el broodcroutons
peper - zout
3 el mayonaise
50 ml dragonazijn

Bereiden:

Snij de kern uit de krop sla en gebruik enkel het slahart, de krokante binnenste blaadjes. Doe er wat frisésalade, kervel, fijngehakte sjalot, radijsjes, broodcroutons en peper van de molen bij.

Meng de mayonaise met de dragonazijn tot een frisse vinaigrette. Voeg eventueel een snuifje zout toe.

Serveren:

Meng de dressing onder de salade alvorens te serveren. 

Inspiratie & blog