Hapje met vitello en tonijnmayonaise

Een recept van Michaël Vrijmoed, zoals gezien in Op hete kolen

Culinair genieten in hartje Antwerpen tijdens 'Antwerpen Proeft'!

Culinair genieten in hartje Antwerpen tijdens 'Antwerpen Proeft'!

Ingrediënten

persoon personen Even geduld...
12 sneetjes stokbrood
0,25 komkommer, geschild en zonder zaadjes
2 el dragonazijn
1 el honing
2 el water
200 g mager kalfsvlees, in kleine stukjes
1 el olijfolie
1 el sojasaus
0,5 limoen, het sap
enkele blaadjes koriander, fijngesneden
100 ml room
100 g tonijn uit blik
1 kl kappertjes op azijn
3 ansjovisjes
0,5 limoen, het sap
2 el mayonaise
enkele blaadjes koriander
versgemalen zwarte & witte peper - zout

Bereiden:

Marineer de komkommer:

Snijd de komkommer met de mandoline in slierten en daarna in fijne reepjes. Meng de dragonazijn met de honing en het water en marineer de komkommer hierin 20 minuten.

Maak de vitello:

Meng het vlees met de rest van de ingrediënten en breng op smaak met zwarte peper en zout.

Maak de tonijnmayonaise:

Klop de room op en laat 15 minuten opstijven in de koelkast. Mix de tonijn fijn met de rest van de ingrediënten en breng op smaak met witte peper. Meng de tonijnsaus voorzichtig met de room tot een luchtige mayonaise en laat 15 minuten opstijven in de koelkast.

Werk af:

Toast het stokbrood en leg er een lepeltje vitello op. Werk af met komkommer en tonijnmayonaise.

Inspiratie & blog