Honing-mosterdbrood

Laat je smaakpupillen de vrije loop tijdens het meerdaagse culinaire foodfestival 'Antwerpen Proeft'

Laat je smaakpupillen de vrije loop tijdens het meerdaagse culinaire foodfestival 'Antwerpen Proeft'

Ingrediënten

persoon personen Even geduld...
450 gr bloem
250 gr lauwwarme melk
125 ml warm water
8 gr instant gist
2 tl zout
4 tl gedroogde tijm
60 ml honing
3 el grove mosterd
3 el olijfolie

Bereiden: 

Meng het water met de gist en laat dit even staan. Voeg de olie, mosterd, honing, tijm en het zout toe en meng dit goed door.

Giet de lauwwarme melk erbij en voeg de bloem toe. Kneed dit in ca. 10 minuten tot een soepel deeg. Laat het deeg in een licht geoliede kom, afgedekt met folie op een tochtvrije plaats in ca. 1 uur rijzen.

Besprenkel je werkblad met bloem en vorm het deeg tot een rond brood. Leg het deeg in een gietijzeren pan, bestrooi het met wat bloem en laat het nogmaals anderhalf uur rijzen.

Bak het brood in de pan, in een voorverwarmde oven op 175 graden in ca. 40 minuten gaar. Tot het goudbruin is en hol klinkt als je er op klopt.

Laat het brood geheel afkoelen en snijd het in dikke plakken.

Serveren: 

Lekker dik beleggen met sla, tomaat, komkommer en beenham.

©kayotickitchen.com

Inspiratie & blog