Kalfsblanquette met champignons

Ontdek heerlijke paasrecepten: van paasbrunch tot aan het diner!

Ontdek heerlijke paasrecepten: van paasbrunch tot aan het diner!

Ingrediënten

persoon personen Even geduld...
1 kg kalfsstoofvlees, in stukken van 4 cm
250 g kalfsgehakt
1 sjalot
1 stengel prei
250 g verschillende soorten champignons (kastanje, shiitake, oesterzwam, beukenzwam, …)
20 zilveruitjes
400 ml kalfsbouillon Maggi
200 ml melk
200 ml room
1 bouquet garni
3 kruidnagels
3 eieren
2 el paneermeel
3 el bloem
4 el boter
0,5 citroen, het sap
3 takjes bladpeterselie
peper - zout

Bereiden:

Meng het kalfsgehakt met 1 losgeklopt ei, twee eetlepels paneermeel en gehakte peterselie. Maak er gehaktballetjes van ter grootte van een pingpongballetje.

Bak het stoofvlees en de gehaktballetjes in een ruime stoofpot rondom bruin. Voeg daarna het gesneden sjalotje, prei, selder, zilveruitjes, bouquet garni en kruidnagels, in een theebuiltje, toe. Laat 5 minuten stoven, roer af en toe om.

Voeg de kalfsbouillon toe en giet er water bij tot het geheel onder staat. Breng langzaam aan de kook en laat minstens 1 uur zacht koken.

Haal het vlees en de groenten uit de stoofpot. Houd deze warm. Zeef de bouillon.

Smelt 2 el boter in een grote pan, voeg 3 el bloem toe en laat kort bakken. Giet de bouillon en melk er beetje bij beetje bij. Breng aan de kook en blijf roeren tot een gladde saus. Haal van het vuur.

Roer de room en 2 eierdooiers door elkaar en roer dit door de saus. De saus mag niet meer koken, anders schift deze.

Werk af:

Bak de champignons kort en hevig met 1 el boter. Voeg het vlees en de champignons toe aan de saus. Breng op smaak met versgemalen peper, zout en citroensap. Serveer met bruine rijst.

Uit het boek "Soepen en Stoofpotjes"

Wat is er heerlijker dan een kom warme soep op een koude winterdag? En wat gezelliger dan een pruttelend stoofpotje op het vuur? Dit boek geeft inspiratie en tips om makkelijke, maar vooral ook originele eenpansgerechten op tafel te toveren.

Uitgekeken op de klassieke tomatensoep met balletjes? Ooit al ’s appeltjes toegevoegd? Of een citroensoepje geprobeerd? Weinig tijd? Dan is de luiemadammensoep met vis een gezonde oplossing!

De stoofpotjes in dit boek zullen u ongetwijfeld ook verrassen: een jambalaya, een Irish stew, een Japans stoofpotje of een hutsepot met vis.

Ontdek snel alle 50 hartverwarmende recepten!



  • Titel: Soepen en Stoofpotjes
  • Uitvoering: Soft cover
  • ISBN: 978-90-5916-836-7
  • Pagina's: 130
  • Fotografie: Foodphoto
Lees meer over Soepen en Stoofpotjes

Inspiratie & blog