Lazy red cheeks

Een recept van Manuel Wouters, zoals gezien in The Art of Making Cocktails
Foto: Stefanie Geerts ©

Maak van je paasbrunch een feest met een gigantisch aanbod aan heerlijke recepten!

Maak van je paasbrunch een feest met een gigantisch aanbod aan heerlijke recepten!

Ingrediënten

glas glazen Even geduld...
4,5 cl wodka
1 cl violetsiroop
1 cl suikerwater
4 cl limoensap
6 verse frambozen
1 tl rietsuiker
1 scoop gepileerd ijs
1 limoenpartje
soort glas: tumbler glas

Bereiden:

Kneus de verse frambozen samen met de rietsuiker en de violetsiroop (makkelijk zelf te maken met dit recept of kant-en-klaar aan te kopen in de winkel) in een tumblerglas tot het sap goed zichtbaar is. Voeg er de wodka, het suikerwater en het limoensap aan toe. Vul op met gepileerd ijs.

Werk af:

Even roeren en garneren met een limoenpartje. Serveer met een rietje. Wie deze cocktail zoeter wil, kan meer suikerwater gebruiken.

Uit het boek "The Art of Making Cocktails"

Manuel Wouters, oprichter van de Antwerpse cocktailbar SIPS, is wat je noemt een echte cocktail connaisseur. Een gepassioneerde mixologist die het metier erg hoog in het vaandel draagt.

Manuel leerde het vak op verschillende passagiersschepen waaronder de prestigieuze Queen Elizabeth II van de Cunard Line en werkte zich op tot één van de meest gerenommeerde bartenders van zijn generatie. Een man met passie en kennis van zaken die pas een cocktail serveert als hij volgens de regels van de kunst bereid is.

Met dit cocktailboek wil hij je op de juiste weg zetten om thuis zelf de perfecte cocktail te bereiden. Je krijgt uitleg over de verschillende technieken, ingrediënten, materialen, bereidingen... met daarbij een unieke inkijk in het leven van ‘a true bartender’

Lees meer over The Art of Making Cocktails

Inspiratie & blog