Puree met prei en pesto

Ga op culinaire ontdekking doorheen de historische binnenstad tijdens 'Gent Smaakt'

Ga op culinaire ontdekking doorheen de historische binnenstad tijdens 'Gent Smaakt'

Ingrediënten

persoon personen Even geduld...
750 g aardappelen, geschild en in stukken
25 g boter
2 preien, gewassen en in ringen gesneden
125 ml melk
1 teentje geraste knoflook
2 el rode pesto
100 g geraspte Parmezaanse kaas
naar smaak versgemalen peper - zout

Bereiden:

Kook de aardappelen in 20 minuten in gezouten water gaar. Verhit de boter en bak hierin de prei in ca. 6 minuten zacht. Verhit de melk, knoflook, rode pesto en wat peper in een steelpannetje maar laat de melk niet koken.

Giet de aardappelen af en laat ze even droog stomen. Voeg de prei en warme melk met pesto toe en stamp met een stamper tot een grove puree. Roer de Parmezaanse kaas erdoor en breng op smaak met peper en zout.

©kayotickitchen.com

Inspiratie & blog