Papillot met gemarineerde kip

Trek eropuit en ontdek de bloesemkriebels in het B(l)oeiend Hageland

Trek eropuit en ontdek de bloesemkriebels in het B(l)oeiend Hageland

Ingrediënten

persoon personen Even geduld...
4 kipfilets
1 builtje snelkookrijst
250 ml abrikozenconfituur
125 ml Dijon-mosterd
2 el citroensap
2 el vers sinaasappelsap
2 cm verse gember, geraspt
2 el soyasaus
1 el bruine suiker
extra: aluminiumfolie

bereiden:

Breng alle ingrediënten voor de marinade in een sauspan en verwarm tot de confituur gesmolten is. Laat afkoelen.

Spoel de rijst met koud water en kook hem halfgaar. Snijd de kipfilet in reepjes. Leg op de bodem van elke aluminiumpapillot 2 eetlepels snelkookrijst, leg daarop de kippenreepjes en overgiet met de saus. Sluit het pakje en laat 1 uur marineren in de koelkast. Gaar 10 minuten op de BBQ.

 

Inspiratie & blog