Provençaalse saus met verse basilicum

Een recept van Michaël Vrijmoed, zoals gezien in Passe-vite

Maak van je paasbrunch een feest met een gigantisch aanbod aan heerlijke recepten!

Maak van je paasbrunch een feest met een gigantisch aanbod aan heerlijke recepten!

Ingrediënten

x x Even geduld...
2 kleine ajuinen, grof gesneden
1 paprika, in stukjes
2 teentjes look, fijngesnipperd
2 scheutjes olijfolie
5 Parijse champignons, in kleine blokjes
1/2 courgette
1 blaadje laurier
1 tomaat, fijngesneden
1 gepelde tomaat + een beetje tomatenjus
2 el zwarte olijven
1 el kappertjes
1 handje verse basilicum, fijngehakt
1 tl citroenzeste
peper - zout

Bereiden:

Bak de ajuin, parika en look kort op in een scheutje olijfolie. Verwijder het zachte binnenste deel uit de courgette en versnijd de rest in blokjes. Voeg de courgetteblokjes en champignons toe aan de rest van de groenten. Doe er nog een blaadje laurier en een takje tijm bij. Roer om. Voeg de tomaten en een klein scheutje tomatenjus toe. Zet het deksel op de pot en laat 10 minuten zachtjes sudderen.

Werk af:

Ga even met het keukenmes over de olijven en kappertjes zodat ze grofgehakt zijn. Werk de saus af met de olijven, de kappertjes, de verse basilicum en de citroenzeste. Voeg nog een scheutje olijfolie toe en breng op smaak met peper en zout. Tast toe!

Inspiratie & blog