Psychedelic sandwiches met gerookte zalm en heilbot

Een recept van Dominique Persoone, zoals gezien in Toasted!

Ontdek heerlijke paasrecepten: van paasbrunch tot aan het diner!

Ontdek heerlijke paasrecepten: van paasbrunch tot aan het diner!

Ingrediënten

persoon personen Even geduld...
2 kleine blikjes / 100g ansjovis
0,5 citroen, het sap
2 el wasabi
2 x 250 g boter
1 casinobrood, zonder korst & in plakjes
250 g gerookte heilbot
250 g gerookte zalm
50 ml aardbeiencouilis
50 ml passievruchtencoulis
plastiekfolie

bereiden:

Maak de ansjovisboter: mix de ansjovis met het citroensap en meng er 250 g boter onder.

Maak de wasabiboter: meng de rest van de boter met de wasabi.

Maak de broodrolletjes. Beleg je werkblad met een vel plastiekfolie. Leg hierop 2 sneetjes brood en bestrijk met de ansjovisboter.

Beleg met sneetjes gerookte heilbot. Rol op en span het rolletje aan. Laat minstens 1 uur opstijven in de koelkast. Doe hetzelfde met de wasabiboter en gerookte zalm.

Haal de broodrolletjes uit de koelkast, verwijder de plastiekfolie en versnijd in schijfjes.

serveren:

Dresseer de borden met de coulis en serveer samen met de sandwiches.



Inspiratie & blog