Romige hummus met komijn

Laat je smaakpupillen de vrije loop tijdens het meerdaagse culinaire foodfestival 'Antwerpen Proeft'

Laat je smaakpupillen de vrije loop tijdens het meerdaagse culinaire foodfestival 'Antwerpen Proeft'

Ingrediënten

persoon personen Even geduld...
400 g kikkererwten uit blik
2 lente uitjes
1 teentje knoflook
0,5 bosje peterselie
2 el olijfolie
2 el water
2 el tahin (sesampasta)
0,5 citroen (sap + schil geraspt)
0,5 tl komijnpoeder
1 mespuntje gemalen cayennepeper
1 tl zout

Bereiden:

Laat de kikkererwten uitlekken en doe ze in een blender. Voeg de knoflook, de citroenrasp en het citroensap toe. Breng de hummus op smaak met het zout, komijnepoeder, cayenne poeder en de tahin. Voeg de olie, het koude water en de peterselie toe en pureer het geheel. Roer tot slot de lente-uitjes door de hummus.

©kayotickitchen.com

Inspiratie & blog