Sticky seitan

Trek eropuit en ontdek de bloesemkriebels in het B(l)oeiend Hageland

Trek eropuit en ontdek de bloesemkriebels in het B(l)oeiend Hageland

Ingrediënten

persoon personen Even geduld...
120 gr quinoa
480 gr seitan (type Lima grill of BBQ)
300 ml teriyakisaus
1 el hoisinsaus (te koop in oosterse winkels)
1 rode ui
250 gr peultjes
250 gr broccoli
0,5 bundeltje koriander
2 el sesamzaadjes
5 cm gember
peper - zout
3 el sojasaus
10 el rijstwijn
1 tl suiker
2 teentjes knoflook
10 cm gember

Bereiden: 

Verwarm de oven voor op 200 graden. 

Meng de teriyakisaus met de hoisinsaus en 5 cm geraspte gember. Laat de seitan hierin eventjes rusten. 

Kook intussen de quinoa in gezouten water gaar, volgens de gebruiksaanwijzing. 

Leg de stukjes seitan op een bakpapier en rooster 15 tot 20 minuten in de oven. Kruid met peper en zout en meng er de fijngesneden koriander onder. 

Blancheer de peultjes en broccoli in gezouten water. Roerbak met de fijngesneden ui en voeg er enkele eetlepels van de marinade aan toe. 

Serveren: 

Serveer de geroosterde seitan met de roerbakgroenten, quinoa en sesamzaadjes. 

Inspiratie & blog