Toast boschampignon

Een recept van Dominique Persoone, zoals gezien in De Garde van Gert

Trek eropuit en ontdek de bloesemkriebels in het B(l)oeiend Hageland

Trek eropuit en ontdek de bloesemkriebels in het B(l)oeiend Hageland

Ingrediënten

persoon personen Even geduld...
100 gr shiitake
100 gr trompet de la mort
100 gr morieljes
100 gr eekhoorntjesbrood
100 gr cantharellen
100 gr Parijse champignons
1 sjalot, fijngesnipperd
2 teentjes look
1 ui, fijngesnipperd
1 bussel peterselie
10 wijngaardslakken
4 sneetjes toastbrood
olijfolie - boter - geklaarde boter
peper - zout

Bereiden:

Maak de bospaddenstoelen proper en snijd ze in stukjes. Smelt een klontje boter in een pan, stoof er de fijngesnipperde sjalot en het teentje look in aan en bak hierin vervolgens de champignons. Kruid met peper en zout.

Mix de ui en een teentje look in de blender met een flinke scheut olijfolie. Stoof aan in een pan op het vuur tot de ui gaar is.

Breng water aan de kook en blancheer hierin de peterselie gedurende 2 à 3 minuutjes. Giet af en schrik onder koud, stromend water. Pers het water uit de peterselie en doe hem vervolgens in de blender. Voeg de gestoofde ui met olijfolie toe en mix glad. Breng op smaak met peper en zout.

Snijd de sneetjes toastbrood in blokjes en bak ze goudbruin in wat geklaarde boter.

Serveren:

Schep de peterseliecoulis in een diep bord. Schik de paddenstoelen en de broodkorstjes er bovenop. Werk af met verse peterselie. 

Inspiratie & blog