Varkensgebraad met mosterdkorst en peulensalade

Ga op culinaire ontdekking tijdens 'Gent Smaakt'!

Ga op culinaire ontdekking tijdens 'Gent Smaakt'!

Ingrediënten

persoon personen Even geduld...
600 gr varkensgebraad
350 gr tuinbonen
250 gr groene linzen
2 teentjes knoflook, geperst
4 el graanmosterd
2 el fijngehakte cashewnoten
3 el rozemarijn
2 el vloeibare honing
60 gr feta
3 el boter
peper - zout

Bereiden:

Dep het gebraad droog en wrijf de peper en het zout erin. Laat een uur rusten.

Verwarm de oven voor op 180 graden. Meng de geperste knoflook met de graanmosterd, de fijngehakte noten, de rozemarijn en de honing. Smeer het gebraad daar mee in.

Smelt de boter in een pan en bak het gebraad voorzichtig aan elke kant aan. Leg het gebraad in een ovenschaal, dek het af met aluminiumfolie en bak gedurde 45 minuten in de oven. Laat een tiental minuten rusten onder de folie en snij in plakken. 

Bereid de linzen zoals aangegeven op de verpakking. Dop de tuinbonen en kook ze gaar in gezouten water. Meng ze onder de linzen en verkruimel er de feta over. 

Serveren:

Serveer met de plakjes varkensgebraad. 

Inspiratie & blog