Verloren brood met appeltjes en speculaas

Gezien in Vlaanderen Kookt

Bak erop los met Sarahs heerlijke recepten en zoete tips & tricks in Sarah's Sweet Table!

Bak erop los met Sarahs heerlijke recepten en zoete tips & tricks in Sarah's Sweet Table!

Ingrediënten

persoon personen Even geduld...
8 speculaaskoekjes
4 sneetjes wit brood
1 appel
2 eieren
25 cl melk
1 vanillestokje
2 schepjes suiker
2 klontjes boter
zout - kaneelpoeder

Bereiden:

Klop de eieren los en doe er de koude melk bij. Voeg wat zout, een snuif kaneelpoeder en het vanillemerg toe. Roer goed en zet opzij.

Besmeer het brood met boter. Snijd de appels in dunne schijfjes en leg ze op de sneetjes brood. Leg er een laag speculaaskoekjes bovenop en werk af met het tweede sneetje brood. Druk goed aan.

Leg de boterhammen in een ruime ovenschaal. Neem het eiermengsel erbij en giet met een pollepel over de boterhammen. Laat deze goed weken in het beslag en draai ze af en toe eens om.

Neem een ruime pan en smelt er een klont boter in. Bak de boterhammen bruin in de hete boter.

Tip:

Bestrooi de boterhammen tijdens het bakken met een beetje suiker zodat ze een beetje karamelliseren.

Uit het boek "Vlaanderen kookt!"

Wekenlang trok sterrenchef Jan Buytaert doorheen het Vlaamse land. In het tv-programma ‘Vlaanderen Kookt’ piepte hij in de kookpotten van 30 kookgrage hobbychefs, op zoek naar de kookziel van de doorsnee Vlaming en de allerbeste recepten. Ze verklapten hem hun koestergerechten en vertelden hun verhaal. Geen standaardkost dus, wel karakterrecepten met een geschiedenis.

Van nostalgische Vlaamse gerechten die smaken naar de tijd van toen tot en met een collectie eigentijdse creaties. Kookkunsten die hun plaats in onze kookhistorie verdienen. Dit kook- en verhalenboek neemt u mee op een culinaire reis door Vlaanderen en serveert 30 unieke recepten. Recht uit hun hart in het uwe.

  • Titel: Vlaanderen kookt!
  • Uitvoering: Soft Cover
  • Afmetingen: 203x270mm
  • ISBN: 978-90-5916-693-6
  • Pagina's: 200
  • Fotografie: Portretten en sfeer: Stefanie Faveere / Food: Luk Thys
Lees meer over Vlaanderen kookt!

Inspiratie & blog