Zwarte pasta met pompoen

Laat je smaakpupillen de vrije loop tijdens het meerdaagse culinaire foodfestival 'Antwerpen Proeft'

Laat je smaakpupillen de vrije loop tijdens het meerdaagse culinaire foodfestival 'Antwerpen Proeft'

Ingrediënten

persoon personen Even geduld...
400 g zwarte pasta
300 g pompoen
2 el olijfolie
0,5 knoflookbol, doorgesneden
2 takjes salie
2 el zwarte sesamzaadjes
versgemalen zwarte peper

bereiden:

Verwarm de oven voor op 180°C.

Schil de pompoen en snijd in blokjes van 1,5 cm. Leg de stukjes pompoen, doorgesneden lookbollen en salie op een ovenplaat. Besprenkel met olijfolie en breng op smaak met peper. Rooster 15 minuutjes in de oven.

Kook de pasta al dente. Meng de pasta, pompoen en sesamzaadjes onder elkaar.

serveren:

Breng eventueel nog op smaak met olijfolie en wat versgemalen zwarte peper.

Inspiratie & blog