Zeebaars met spinazierisotto

Trek eropuit en ontdek de bloesemkriebels in het B(l)oeiend Hageland

Trek eropuit en ontdek de bloesemkriebels in het B(l)oeiend Hageland

Ingrediënten

persoon personen Even geduld...
2 zeebaarzen
300 g jonge spinazie
1 biocitroen
1 teentje look
1 ui
1 el boter
200 g risottorijst
4 el bloem
100 ml droge witte wijn
600 ml visfond van Lacroix
4 el olijfolie
peper en zout

bereiden:

Was de spinazie schoon en laat uitlekken. Snipper de ui en het teentje knoflook fijn. Hak de verse spinazie grof.

Bak de fijngesnipperde ui en knoflook glazig in 2 eetlepels olijfolie. Voeg er de risottorijst aan toe en laat gedurende 3 min. al roerend meebakken.

Giet er de wijn over en laat volledig verdampen. Giet een paar lepels visfond over de rijst en laat gedurende 20 min. sudderen. Voeg tussendoor telkens wat fond toe en roer af en toe, zo wordt de rijst smeuïg maar niet papperig.

Voeg al roerend de spinazie en het citroensap toe. Kruid met peper en zout. Neem van het vuur en roer er de boter door. Houd warm.

Haal de zeebaarsfilets door de bloem. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een braadpan. Leg de filets in de pan en laat ze 3 min. bakken. Kruid met peper en zout. Draai de vis om en laat nog 5 min. bakken.

werk af:

Schep de risotto in het midden van elk bord en leg er een visfilet op. Werk af met wat zeste van citroen en enkele druppels olijfolie.



Inspiratie & blog