Zoetzure ribbetjes

Maak van je paasbrunch een feest met een gigantisch aanbod aan heerlijke recepten!

Maak van je paasbrunch een feest met een gigantisch aanbod aan heerlijke recepten!

Ingrediënten

persoon personen Even geduld...
4 riblappen (ca. 1,2 kg)
4 bloemige aardappelen
1 rolletje kruidenboter
zeezout - peper
400 ml appelsiensap
4 el ketchup
2 el sojasaus
4 el balsamicoazijn
2 el Italiaanse kruiden
2 teentjes look, geperst
8 el olijfolie

Voorbereiden:

Meng eerst alle ingrediënten voor de marinade. Kruid de riblappen met peper. Leg in een grote schaal en giet er de marinade erover. Laat een nacht marineren in de koelkast.

Bereiden:

Was de aardappelen en kerf er een kruis in. Wikkel de aardappelen een voor een in aluminiumfolie. Kruid met peper, zout en olijfolie.

Gril de riblappen en aardappelen op de BBQ of in een voorverwarmde oven van 180° voor ± 40 min. Draai de riblappen enkele keren om.

Haal de riblappen van de BBQ en snijd in stukjes. Verwijder de aluminiumfolie van de aardappel, snijd in tweeën en leg er een plakje kruidenboter op.

Serveren:

Serveer met een salade.

Uit het boek "BBQ het hele jaar door"

70 recepten voor op en rond de zomer- en winterbarbecue. Dit jaar hoeft de BBQ niet te overwinteren in het tuinhuis, want dit boek staat boordevol recepten en tips voor een originele zomer-BBQ, maar ook hartverwarmende ideetjes voor een winter-BBQ!

Lees meer over BBQ het hele jaar door

Inspiratie & blog