Bereidingswijze
Zet in 4 stappen deze heerlijke Prei met ham kaas en tomatensaus uit de oven op tafel.
- Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd het stugge groen van de prei en snijd de prei in twee gelijke stukken. Snijd 1 stuk prei in dunne ringen. Kook de 9 overige stukken prei in weinig water met zout in 8 minuten beetgaar. Giet af in een vergiet en laat de prei goed uitlekken en iets afkoelen.
- Verhit intussen in een steelpan de olie. Bak de sjalotten met de preiringen 4 minuten op heel laag vuur. Roer de tomatenblokjes en gedroogde tomatentapenade erdoor en breng aan de kook. Proef de saus en voeg naar smaak zout en peper toe.
- Wikkel elk stuk prei in een plakje ham. Leg ze naast elkaar in de ovenschaal. Schenk de tomatensaus over de prei en strooi de kaas erover.
- Zet de schaal op het rooster in het midden van de oven en bak het gerecht 25 minuten tot de kaas licht gekleurd is.