Pizzabodem zelf maken (een brooddeeg bodem)

Pizzabodem zelf maken (een brooddeeg bodem)

Smulweb imageSmulweb

Met deze homemade pizzabodem van brooddeeg is succes verzekerd! Laat het deeg goed rijzen en rol het daarna uit tot dunne bodems. Verdeel de vulling erover en zorg voor een rand van 1+1/2 cm zonder vulling voor een glanzende en zachte korst. Eet smakelijk!

45 min bereiden

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 200 ml Water

Bereidingswijze

Zet in 9 stappen deze heerlijke Pizzabodem zelf maken (een brooddeeg bodem) op tafel.

  1. Los gist op in water, laat het tenminste 10 minuten staan en roer het vervolgens glad.
  2. Zeef de bloem op een werktafel en maak met een krabbetje een kuil in het midden.
  3. Strooi zout langs de rand van de bloem.
  4. Doe gistoplossing en olijfolie in het kuiltje en werk de bloem met de vingertoppen erdoor van binnen uit naar buiten tot er een gebonden deeg ontstaat.
  5. Kneed het deeg voor 8-10 minuten tot er een elastische deeg vormt.
  6. Bol het deeg op en doe het in een met bloem bestoven schaal en doe er een stuk plastic overheen.
  7. Laat het deeg op een warme plaats voor 45-60 minuten rijzen.
  8. Verdeel het deeg in 4 delen en rol het uit tot 4 dunne pizzabodems.
  9. Verdeel de vulling erover en bak tot gaar. Zorg ervoor dat er een rand van 1+1/2 cm overblijft zonder vulling. Je kunt deze rand ook vooraf insmeren met olijfolie voor een meer glanzende en zachtere korst.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Pizza