Ovenschotel met vis en mosterdpuree

Ovenschotel met vis en mosterdpuree

Smulweb imageSmulweb

Een verrukkelijke ovenschotel met vis en mosterdpuree. Gemaakt met venkel en courgetteplakken. Het gerecht is op smaak gebracht met zout en peper en koude boter in vlokken.

45 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Ovenschotel met vis en mosterdpuree op tafel.

  1. Kook de aardappelen gedurende 30 minuten in water totdat ze gaar zijn. Laat de aardappelen uitlekken in een vergiet en doe ze terug in de pan.
  2. Pureer de peterselie met 50 gram boter, melk en mosterd met een staafmixer of blender. Giet dit bij de aardappelen en stamp alles tot een egale puree. Breng op smaak met zout en peper.
  3. Verwarm olijfolie in een pan en doe de venkel en courgetteplakken erin. Giet er een scheutje water of witte wijn bij en laat dit op een laag vuur afgedekt 5 minuten smoren.
  4. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  5. Verdeel 1/3 deel van de aardappelpuree in een ingevette ovenschotel en leg hierop de groenteplakken. Verdeel daarna de vis eroverheen en bestrooi met zout en peper.
  6. Dek af met de rest van de puree en strijk met de achterkant van een natte lepel glad. Trek eventueel met een vork strepen in de puree.
  7. Dien het gerecht op door koude boter in vlokken over de puree te draperen. Bak de ovenschotel in 30 minuten gaar en bruin.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Ovenschotel