Chipotle-tomatensaus

Chipotle-tomatensaus

Smulweb imageSmulweb

Deze chipotle-tomatensaus is het ideale ingrediënt om je gerechten wat extra pit te geven. Met onder andere ui, knoflook, komijn en suiker is de saus goed op smaak. Voeg de puree van fijngedrukte chipotles toe voor extra pit, maak het zo heet als je zelf wilt. Laat het geheel doorkoken totdat de saus dik genoeg is.

60 min bereiden

bijgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 800 g Tomatensap

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Chipotle-tomatensaus op tafel.

  1. Neem wat chipotles met aanhangend sap uit het blik en druk fijn tot een puree (1-2 eetlepels puree).
  2. Verhit enkele eetlepels olie in een pan met dikke bodem en voeg de ui toe wanneer de olie nog niet te heet is. Bak de ui op zacht vuur glazig (niet bruin!) gedurende 15-30 minuten.
  3. Voeg knoflook en komijn toe en bak nog even zachtjes mee. Voeg bouillon, tomaten, wijn, suiker en kruiden toe.
  4. Voeg de chipotlepuree voorzichtigheidshalve in gedeelten toe. Bepaal zelf hoe heet je de saus wilt maken.
  5. Laat het geheel 5 minuten pruttelen en druk de tomaten dan fijn met een pollepel. Laat de saus op zacht vuur nog 20-30 minuten pruttelen.
  6. Proef in tussentijd of meer suiker of chipotlepuree gewenst is. Breng de saus op smaak met zwarte peper en (zee)zout.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Sauzen