Mexicaanse gehaktballetjes

Mexicaanse gehaktballetjes

Smulweb imageSmulweb

Deze Mexicaanse gehaktballetjes zijn overheerlijk en makkelijk te maken. Gehakt met ui, knoflook, ei, paprikapoeder, komijn en maïsmeel. Simpelweg bakken in de oven met tomatensaus en genieten samen met rijst.

60 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 150 g Basmati Rijst Langkorrelig
  • 30 ml Worcestersaus

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Mexicaanse gehaktballetjes op tafel.

  1. Maak tomatensaus en kook rijst en eieren.
  2. Hak de ui en knoflook fijn. Meng de overige ingrediënten erdoor, behalve de tomatensaus en de gekookte, gehakte eieren. Voeg de gehakte eieren pas toe als je het geheel tot een homogene massa hebt gekneed. Breng de massa op smaak met zout en peper en bak eventueel een portie om de smaak te controleren. Het gehaktmengsel is vrij dun, zet het tenminste 10 minuten in de koelkast om op te stijven. Je kunt het ook een dag van tevoren bereiden.
  3. Verwarm de oven voor op 180°C. Rol gehaktballetjes van 3-4 cm doorsnede en leg deze in een braadslede. Schenk de tomatensaus erover en dek de braadslede af met aluminiumfolie.
  4. Bak de balletjes in de oven in ca. 45 minuten gaar.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vlees