Roast van lamsbout met knoflook en rozemarijn

Roast van lamsbout met knoflook en rozemarijn

Smulweb imageSmulweb

Roast van lamsbout met knoflook en rozemarijn is een heerlijk gerecht waarbij je de smaken van de lamsbout in combinatie met rozemarijn en knoflook proeft. Laat de bout op kamertemperatuur komen, bedek deze met de boter, rozemarijn-pasta en zet hem in de oven. Serveer met verse groenten en de zelfgemaakte jus.

45 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 9 stappen deze heerlijke Roast van lamsbout met knoflook en rozemarijn op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Laat de lamsbout op kamertemperatuur komen.
  2. Meng de boter met fijngehakte rozemarijn en knoflook. Voeg wat peper en zout toe en prak alles met een vork.
  3. Snijd 20 gleuven in de lamsbout, ongeveer vingerdik. Wrijf de boter over de lamsbout en in de gleuven.
  4. Doe de lamsbout in de voorverwarmde oven op 160 graden en laat deze 30 minuten garen onder een losjes geplaatst dakje van aluminiumfolie.
  5. Haal na 30 minuten het folie eraf en laat de lamsbout nog 10 minuten nagaren onder een velletje aluminiumfolie.
  6. Maak ondertussen de jus in een braadpan. Als de pan heet is, laat de sappen uit de braadschaal in de braadpan lopen. Voeg de wijn toe en laat de jus indikken.
  7. Meng de boter en de bloem en voeg theelepel na theelepel toe aan de jus om deze verder in te dikken.
  8. Voeg tenslotte een klontje roomboter toe als de pan van het vuur is en klop deze door de jus voor een mooie glans.
  9. Snijd de lamsbout aan en giet de jus over de getrancheerde lamsbout. Garneer met rozemarijn en verse groenten.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Kruiden