Regenboog brood

Regenboog brood

Smulweb imageSmulweb

Een vrolijk plaatje op je tafel! Regenboogbrood om in plakjes te snijden. Lekker zacht van binnen, knapperig van buiten. Met een laagje margarine of een frisse salade, smullen maar!

45 min bereiden

ontbijt

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 15 g Dr. oetker kleurstof

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Regenboog brood op tafel.

  1. Roer de melk en de eidooier door elkaar in de mengbak. Doe het mengsel in de magnetron voor 45-50 seconden.
  2. Voeg dan de instant quick rise yeast, de suiker en de gesmolten boter erbij en meng dat door elkaar.
  3. Voeg eerst 120 gram bloem toe en kneed dan het deeg ong. 5 minuten tot een bal terwijl je de rest van het bloem erbij doet.
  4. Verdeel het deeg in 6 gelijke stukken en geef elk stuk zijn eigen kleur. Doe hiervoor ong. een theelepel kleurstof op het stuk deeg en kneed het deeg door totdat het geheel die kleur heeft.
  5. Leg elk stuk deeg in een apart bakje, afgedekt met plastic, en laat het deeg rijzen totdat de deegballen ong. 2x zo hoog zijn gerezen.
  6. Rol de paarse deegbal uit tot de onderkant vorm van je broodvorm. Doe dit ook met al de andere deegballen. Stapel de gekleurde deegballen op elkaar en leg de stapel kleuren nu in je broodvorm. Dek je broodvorm af met plastic en leg deze neer op een warme plek om te rijzen.
  7. Als je brood ongeveer 2x zo hoog is gerezen, bak je het brood een half uur op 375 graden. Haal het brood uit de broodvorm en laat het afkoelen. Snij het brood in plakken en je bent klaar!
eet smakelijk

Meer zoals dit

Brood