Bereidingswijze
Zet in 11 stappen deze heerlijke Bami goreng op tafel.
- Laat de mie in enkele minuten in kokend water met zout gaar worden. Spoel af onder koud water, laat uitlekken en houd de mie warm.
- Snijd het varkensvlees in dunne reepjes. Dompel de tauge even in koud water en verwijder de groene vliesjes. Laat uitlekken.
- Was de prei en pel de sjalotten en snijd ze fijn. Hak de knoflook en ui fijn.
- Verhit de olie in een wadjan of wijde pan en fruit hierin ui, knoflook, prei en sjalot ca. 2 minuten.
- Voeg het vlees toe en roerbak het gedurende 3 minuten op groot vuur. Breng het geheel op smaak met ketjap, ketoembar, djinten, peper en zout.
- Snijd de ham in dunne reepjes en snipper de peterselie fijn.
- Schep de mie voorzichtig door het vleesmengsel en laat het op laag vuur in circa 5 minuten warm worden.
- Voeg de tauge vlak voor het opdienen toe.
- Leg de bami goreng in een voorverwarmde schaal en garneer met ham en peterselie.
- Bak vier spiegeleieren en leg deze boven op de bami.
- Serveer direct.