Bami goreng

Bami goreng

Smulweb imageSmulweb

Deze bami goreng is een perfecte optie voor een gezellige avond. De mie wordt samen met groenten, varkensvlees en kruiden op groot vuur gebakken in olie. Gekroond met ham, peterselie en een spiegelei, wordt deze Indonesische schotel geserveerd.

10 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 11 stappen deze heerlijke Bami goreng op tafel.

  1. Laat de mie in enkele minuten in kokend water met zout gaar worden. Spoel af onder koud water, laat uitlekken en houd de mie warm.
  2. Snijd het varkensvlees in dunne reepjes. Dompel de tauge even in koud water en verwijder de groene vliesjes. Laat uitlekken.
  3. Was de prei en pel de sjalotten en snijd ze fijn. Hak de knoflook en ui fijn.
  4. Verhit de olie in een wadjan of wijde pan en fruit hierin ui, knoflook, prei en sjalot ca. 2 minuten.
  5. Voeg het vlees toe en roerbak het gedurende 3 minuten op groot vuur. Breng het geheel op smaak met ketjap, ketoembar, djinten, peper en zout.
  6. Snijd de ham in dunne reepjes en snipper de peterselie fijn.
  7. Schep de mie voorzichtig door het vleesmengsel en laat het op laag vuur in circa 5 minuten warm worden.
  8. Voeg de tauge vlak voor het opdienen toe.
  9. Leg de bami goreng in een voorverwarmde schaal en garneer met ham en peterselie.
  10. Bak vier spiegeleieren en leg deze boven op de bami.
  11. Serveer direct.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Noedels Bami goreng