Saucijzenbroodjes(met kaas)

Saucijzenbroodjes(met kaas)

Smulweb imageSmulweb

Perfect, knapperige saucijzenbroodjes met kaas uit eigen oven. De gehaktvulling wordt op smaak gebracht met onder andere worcestersaus, mosterd en ei. Een aanrader voor de hartige snackliefhebber!

60 min bereiden

15 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 250 g korstbloem
  • 135 ml Water

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Saucijzenbroodjes(met kaas) op tafel.

  1. Maak de werkplek schoon en pak alles wat je nodig hebt. Weeg de grondstoffen af.
  2. Doe alle grondstoffen voor de korst in de bekken. Maak een vrijwel glad deeg waarbij de vetstof (margarine) nog net zichtbaar is. Rol het deeg uit tot 1cm dikte en zorg ervoor dat het deeg 4x zolang dan breed is. Vouw het deeg nu op in 5 lagen en draai het deeg een kwartslag. Rol het deeg weer uit tot 1cm dikte en vouw het deeg nu nog een keer in 5en op. Draai het deeg weer een kwartslag en herhaal het rollen en vouwen nog 1 keer. Laat het deeg nu ongeveer 15 minuten rusten.
  3. Maak intussen de vulling door alles in de mixer te doen en het door elkaar te mengen.
  4. Na 15 minuten rol je het deeg uit tot 2 mm dikte en 48x48cm groot. Verdeel het deeg in 4 banen van 12cm breed. Spuit de vulling in het midden van elke baan en strooi wat kaas over het gehakt. Maak het deeg vochtig en vouw het deeg over de vulling heen en druk het goed aan. Snij uit iedere baan 4 saucijzen van 12 cm breed en bestrijk de bovenkant met ei en geraspte kaas. Plaats de saucijzen met de vulling tegen elkaar op de ingesmeerde bakplaat. Laat het geheel nu 20 minuten rusten.
  5. Verwarm de oven voor op 230 graden Celsius. Voordat je de saucijzen in de oven doet, besmeer je ze nog 1x met ei. Bak de saucijzen in 20-25 minuten gaar. Voel even aan de saucijzen om te controleren of ze gaar zijn en krokant aanvoelen. Als ze nog niet gaar zijn, laat ze dan nog even staan.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Kaas